donderdag 1 maart 2018

Gezamenlijk koffiedrinken in Hemelum

Jong ontmoet oud tijdens 'Bakje Begine'

Onder schooltijd samen met iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken een kopje thee drinken, een koekje eten en een praatje maken of een spelletje doen in dorpshuis De Begine in Hemelum. Dat mogen kinderen van groep 8 van De Barte met ingang van januari 2018 iedere tweede dinsdag van de maand gaan doen.
 
In Dorpshuis De Begine in Hemelum wordt iedere tweede dinsdag van de maand het 'Bakje Begine' door de beheerders Rob en Christien georganiseerd. De oorsprong van het idee van deze ochtend vindt zich in een oproep die in het verleden door Dorpsbelang Hemelum is gedaan, in het kader van 'Het Beste Idee voor Hemelum'. Het idee van een koffieochtend waar Hemelumers elkaar op een vaste ochtend in de maand zouden kunnen treffen, kwam van Peter Vessies. De koffieochtend is van 10:00 tot 11:30 uur. Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden.
 
De koffieochtend werd al direct met zoveel enthousiasme ontvangen, dat het niet lang duurde of een vervolg hierop werd ge├»ntroduceerd: gezamenlijk eten. Iedere derde dinsdag van de maand kan er voor een vriendelijk bedrag voortreffelijk getafeld worden. Het is nu al favoriet bij inwoners van zowel Hemelum als Bakhuizen (aub vooraf aanmelden bij de beheerders van de Begine, via telefoonnummer 0648627537).
 
 
Na afloop van de geslaagde koffieochtend van januari, waarin zelfs de damborden van weleer van de zolder van de Begine werden gehaald, ontvingen we van Femke (11 jaar) en Rutmer (11 jaar) een leuk verslag... 

Hallo ik ben Femke en zit in groep 8, en ik ben vandaag met rutmer naar de begine gegaan en heb met ouderen koffie en thee gedronken. we gingen eerst mijn pake ophalen want die mochten we mee nemen. toen heb ik iedereen wat te drinken gegeven en een koekje. toen we het ophadden gingen we een spelletje spelen dat was dammen. Ik vond het heel leuk.
 
Hallo ik ben Rutmer en ik zit in groep 8 op de barte mijn achter naam is Pieters. Ik ben vandaag met Femke opgehaald van gym toen heb ik mijn pake opgehaald en we waren naar de begine gegaan om met ouderen koffie t gaan drinken en ook met mijn pake Gert bron. En andere ouderen het was leuk ik mocht vragen wat ze wouden drinken op het einde gingen we dammen jammer genoeg ben ik niet zo goed in dammen we kregen ook nog een koekje er bij om half twaalf was het af gelopen Toen liepen we naar school.